Burgemeesters trainingen

Voor het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB) verzorgt BCH de landelijke burgemeesters trainingen met paarden.

 

Burgemeesters trainingen

Voor het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB) verzorgt BCH de landelijke burgemeesters trainingen met paarden.

 

Paard-leiderschapstrainingen voor NGB

Paard-leiderschapstrainingen voor NGB

Voor het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB) verzorgt BCH de landelijke burgemeesters trainingen met paarden. De trainingen worden met hoge cijfers en tevredenheid beoordeeld door de burgemeesters. Deze dagen leggen wij de burgmeesters in de watten door middel van onze gastvrijheid en een goed verzorgde lunch, dranken en een lekkernij.

Daarnaast zoeken wij de diepte op met de paarden. We reflecteren op het dagelijkse leiderschap en de publieke functie van de burgemeester, met de burgemeesters.

De Leadership Discovery

We maken tijdens de trainingen met paarden gebruik van de Leadership Discovery (LD). Deze methodiek heeft Rosa van Veen ontwikkeld met behulp van twee psychologen. Het betreft een eigen unieke manier van werken met paarden en mensen. De methode is ontstaan uit jarenlange ervaring van Rosa en de specialisten die eraan mee hebben gewerkt. Rosa wilde graag een concrete tool in het werken met mensen uit het bedrijfsleven en de paarden. Dit zodat er echt een activiteit en opdrachten ontstaan tijdens het werk met de paarden.

Men gaat concrete opdrachten uitvoeren met de paarden en er ontstaat ‘actie’ en daarmee interactie met het paard. De LD gaat verder dan coachen met paarden en is op een inspirerende en activerende manier in te zetten om te reflecteren op het eigen leiderschap. We gaan daarbij zo diep of luchtig in op de eigen leiderschapskwaliteiten als gewenst.

Paarden

De LD wordt ingezet in samenwerking met de paarden. De LD is een kleurencirkel geïnspireerd op de kleurenpsychologie en daaraan gekoppelde leiderschapstypen vanuit de groepsdynamische benadering. De LD is zowel situationeel als systemisch in te zetten. Ook kan er een persoonlijke rapportage vanuit de LD worden opgemaakt welke inzicht geeft in het eigen leiderschapstype binnen de organisatie.

Paarden liegen niet en geven non-verbale reactieve terugkoppeling, dit betreft een feitelijk te noemen gebeurtenis welke waargenomen kan worden. De reactieve weerspiegeling wordt tijdens de LD door de observant gerapporteerd. Daarnaast past de coachprofessional de evidence based techniek Motiverende Gespreksvoering toe tijdens de LD. Dit maakt de LD betrouwbaar en resultaatgericht en zorgt dat de paarden een duidelijke evidente rol hebben in het geheel.

Wat iemand heeft aan de LD met paarden?
Een unieke ervaring waarbij diepgang op het gebied van wensen en verlangens ten aanzien van het eigen leiderschap altijd resultaat geeft.

“Alles wat eruit is gekomen klopt.”

“Bijzondere vorm van stilstaan bij het uitoefenen van leiderschap.”

“Bijzonder onverwacht helder. In klein verband gesprek aangaan over leiderschap en oefenen met paarden heel bijzonder en fijn!“

“Praktisch, herkenbaar en bruikbaar.”

“Verrassend, persoonlijke aandacht, met veel aandacht georganiseerd en uitgevoerd, leuk om te doen en echt een nuttige dag om eens te doen.”

“Ander karakter van de cursus, de kleine setting.”

“Op een andere manier leren kijken naar je manier van leiding nemen.”

“Werken met paarden geeft inzicht in eigen gedrag.”

“Gewoon een erg leuke cursus.”

“Een cadeautje voor jezelf.”

“Vooral als met de leiderschapskleuren werd gewerkt, en daar dieper op in werd gegaan, was er veel winst voor de deelnemers.”

Voor wie?

    • Colleges van B & W
    • Leiders van organisaties
    • Burgemeesters
    • Management teams 

Deelnemen zorgt dankzij toepassing van MGV met paarden en de LD altijd voor hoogstaand resultaat.

Interesse

Hebt u interesse? U kunt via dit formulier uw gegevens toezenden, dan ontvangt u een offerte op maat en afgestemd op uw wensen.