De Chinese Hippische Industrie

China wordt beschouwd als de snelst groeiende hippische markt in de wereldwijde hippische industrie.

De Chinese hippische sector is de afgelopen jaren enorm gegroeid, inclusief de paardensport en de bijbehorende hippische gerelateerde markten. Ondanks de snelle ontwikkelingen, in vergelijking met andere ontwikkelde paardensport landen, is het niveau nog zeer laag en voldoet het nog niet aan de internationale normen. Hierdoor kennen wij steeds meer internationale leveranciers en fabrikanten van hippische producten en diensten die enorme potentiële zakelijke mogelijkheden bieden voor de Chinese hippische markt.

De Chinese hippische sector is met name actief op zoek naar buitenlandse partners die bereid zijn om hun brede hippische kennis, middelen en expertise te delen. Vanwege het netwerk en expertise binnen BCH International B.V., op zowel de nationale als internationale markt, kan zij veel betekenen voor de ontwikkeling van de hippische infrastructuur in China.

De Nederlandse Hippische Sector

De paardensport in Nederland kent een rijke geschiedenis: Nederland heeft sinds het begin van de Olympische Spelen maar liefst 26 Olympische ruitermedailles gewonnen en staat op dit moment derde in het algemeen medailleklassement van de Olympische Zomerspelen.

Hiernaast is Nederland ook wereldwijd hofleverancier in het leveren van wereldklasse, coaches, mentoren en uitrusting voor meerdere nationale hippische teams. Het land beschikt maar liefst over 400.000 actieve ruiters, 450.000 paarden, 10.000 paarden (sport)bedrijven en organiseert 765.000 wedstrijdstarts per jaar.

Nederlandse paarden

Het Koninklijk Nederlands Warmbloed Paard (KWPN) is al jaren het best presterende sportpaardenras ter wereld en met circa 10.000 veulens ieder jaar ook het grootste stamboek. Volgens de WBFSHranking worden in Nederland worden de beste dressuurpaarden gefokt. De KWPN-paarden behalen de hoogste internationale percentages winst op paardensportevenementen en toernooien met zowel diverse gouden medailles op de Olympische Spelen.

De Nederlandse KWPN paarden zijn voornamelijk stabiel, gewillig, intelligent, hebben een enorm uitstekend atletische vermogen, temperament, moed en energie om zich op commando’s te concentreren en het vereiste werk uit te voeren. Tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking reden hierdoor veel nationale teams op Nederlandse warmbloedige paarden om te strijden en medailles te winnen voor hun land.

Daarnaast is ook het Friese paardenras wereldwijd enorm populair in China. De paardensport zit hier dan ook enorm diepgeworteld in ons DNA. De Nederlandse prinses Margarita die in het bestuur zit van Jumping Amsterdam (een van de grootste hippische evenementen van Nederland) is hierbij sterk van mening dat de Nederlandse hippische sector enorme kansen biedt om de sportuitwisselingen tussen China en Nederland verder te stimuleren en te bevorderen.

Hippisch Behandelplan

Hoewel de belangstelling langzaam toeneemt in China, staat de Chinese Hippische sector nog in haar kinderschoenen.

Vergeleken met de internationale competitie is het niveau van de paardensport, van de organisatoren, hippische infrastructuur tot de ruiters zelf, nog steeds enorm laag in China. De infrastructuur van de meeste paardenstalhouderijen in China zijn nog steeds onderontwikkeld. Er zijn nog maar een handvol aan mensen die op het hoogste hippische topsport niveau rijden in China.

Dit zorgt voor serieuze hindernissen voor de toekomstige ontwikkeling van de hippische sector in China. Er is echter hierbij nog veel ruimte om het bereik, niveau en infrastructuur van de sport in heel China te verbeteren. Daarom heeft de Chinese overheid in 2020 een nationale vijfjarig ontwikkelingsplan ontwikkeld voor de Chinese paardensector. Waarbij zij graag speciale aandacht willen besteden aan de hippische infrastructuur.

De Chinese overheid zoekt hierbij actief naar ondersteuning van ontwikkelde hippische landen zoals Nederland. Met als doel om een modern foksysteem te kunnen opzetten, het hippische bewegingssysteem en de competitie verbeteren, steun versterken aan hippische wetenschappelijke en technologische talenten, de primaire, secundaire en tertiaire hippische industrieën bevorderen.

Om de Chinese hippische sector verder te kunnen doorontwikkelen bieden wij daarom een op maat gemaakt hippische behandelplan. Het behandelplan is bedoeld voor Chinese paardenstalhouderijen die graag de (Olympische) top willen behalen en ook bereid zijn om hierin te investeren.

Juist de jonge Chinese ruiters zijn hierbij belangrijk. Kinderen zijn hierbij de toekomst! Door middel van een hippische analyse kan er uiteindelijk concreet advies gegeven worden aan de Chinese paardenstalhouderijen zodat het Chinese niveau van de paardensport en infrastructuur naar een hoger niveau getild gaan worden.

BCH International B.V. zal hierbij Chinese paardenstalhouderijen van professioneel advies en alle andere hippische facetten voorzien om met hun paarden en infrastructuur uiteindelijk de beste sportieve resultaten te kunnen behalen, of dat nu op het gebied van dressuur en springen is.