Over mij

Mijn naam is Rosa van Veen en ik ben de grondlegger BCH International,

Mijn missie begon in 2004, toen ik in aanraking kwam met paardencoaching. Ik was direct geboeid en zag de potentie voor ondernemers en leidinggevenden.

De analyse van de interactie tussen mens en paard, vertelt veel over  degene die gecoacht wordt. Met name het werken aan de houding van de mens als ‘leider’ van het paard wekte mijn aandacht.

Ik wilde hier een concrete methodiek van maken en ging op onderzoek uit. Zo deed ik tweemaal onderzoek naar coachen met paarden op de Hogeschool Windesheim.

Na mijn onderzoek richtte ik een geaccrediteerd opleidingsinstituut op om mensen tot professionele Paardencoaches op te leiden.

Samen met  jurist Peter de Leede richtte ik de Vereniging Paarden Coaching Nederland op. De vereniging heeft tot op heden een sterk groeiend aantal leden.

Daarnaast heb ik jarenlang verschillende managementfuncties vervuld in de zorg en deed ik opleidingen op het gebied van sociale hulpverlening en coaching.

Ondernemersbloed

Als je me vraagt of ik een manager ben of  ondernemer, dan zeg ik dat ik ondernemer ben, in hart en nieren.

Door de jaren heen heb ik de juiste managementkwaliteiten weten te ontwikkelen, die bij het ondernemerschap van pas komen.

Met een flinke dosis lef en doorzettingsvermogen heb ik Paardleiderschapstrainingen in de zakelijke markt geïntegreerd.

Ik weet dat paarden direct inzichten geven in wie iemand is als leider. Ik ben ervan overtuigt dat iedereen ‘bewuster’ en met een onvergetelijke ervaring uit de ring komt. Iedereen die deelneemt ervaart de energie van het paard en die energie raakt mensen op een positieve manier. Mensen krijgen energie van het contact met paarden.

Leiders die echt wat willen toevoegen en boven zichzelf willen uitstijgen, dat is waar ik het voor doe. Dat is mijn passie en daar krijg ik onvoorstelbaar veel energie van. Ik begrijp wat professionele leiders drijft. Zowel in mijn privé als zakelijke kring heb ik dagelijks te maken met bestuurders en ondernemers.

Naast BCH International run ik Open2Contact, een opleidingscentrum voor mensen die professioneel Paardencoach willen worden.

Wat kan ik voor jou betekenen? Laat hier een bericht voor me achter.